HTML

Ötven százalék, mínusz egy szavazat

Gyűjtőhelye azoknak, akik szeretnének egy kicsit tenni, hogy jobb legyen... És nem csak nekik :)

Friss topikok

  • kg: Véletlenül én is láttam ezt a részt :) A témához annyit, hogy annyira kevés megbízható információ... (2008.07.22. 21:20) "Ez most az én műsorom!!!"
  • kg: Kedves 50-1, szerintem dobjál be néha olyan témát, ami téged is érdekel, különben behal a blogod (2008.07.18. 20:33) Nevezhetjük (remélem) kezdetnek...

Linkblog

Archívum

"Ez most az én műsorom!!!"

2008.07.22. 11:32 ötvenminuszegy

Nem vagyok egy koránkelő...

Ma reggel mégis sikeredett 7 után ébredni. Háttérzörejre szükségem van. Ennek megfelel általában a tévé. Mivel próbálom (a stand by üzemmód mellőzésével is) védeni a környezetem, így bekapcsolásakor a tv kapásból az m1-gyel kezdi a szórakoztatást... Na jó, nincs szoros összefüggés, nem vitatom... de olyan jó mondatnak indult :)

A lényeg:

Ippen a Napkelte, "Kereszttűz" című része volt.

http://napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20080722#

Benne "mindenmagyargazdák védőszentje", Karsai József osztotta meg a néppel azt, hogy a sanyargató dinnyenepperek miképp döntik nyomorba a dinnyetermesztőket és saját magukat. Legalábbis abból a számításokból, amit az elmúlt napokban előadott, ez derül ki.

De nem is erről akartam írni, mert nincs pontos képem, arról, hogy ezekből a számokból mi igaz, és mi nem. De azért  fura, hogy (szerinte) a nepperek 18-20 Ft körül veszik a dinnyét a gazdáktól, majd (akár) 10-11 eurocentért adják azt el, pl. Lengyelországban... De tényleg ne erről!

A beszélgetés valóban a dinnyéről, exportjáról, meg a blokádokról szólt... volna! De egyszer csak bekapcsolták (telefonon) azt a Simonka György nevű embert, aki állítólag megfenyegette Karsait, hogy lelöveti. Nem azért mondom, hogy "állítólag", mert kételkednék. Hanem mert sem pro, sem kontra nem dőlt még el. Ez az ember (Simonka) Pusztaottlaka polgármestere, de nem mellesleg dinnyefelvásárló is.

Érdekes számok röpködtek ismét, hiszen Simonka azt mondta, hogy még a "kiharcolt" 30 Ft-os átvételi ár sem jó, mert neki, -mint termelőnek(!!!)- 35-38 Ft körüli önköltségi ára van. Igen... Simonka úr dinnyetermesztőpolgármesterkereskedő, egy személyben...S ki tudja, mi még :) Ehhez képest -mint kereskedő-, 20-22 Ft-ért(sic!) vette a vele szerződő gazdáktól a dinnyét.

De nem is ez az érdekes. Most!

Ugyanis ez az ember... (és most jól figyeljetek!!!) egyenesen Orfeusz világából jött közénk! Legalábbis Karsai úr érzi az alvilág bűzét!                                                 Hahh, most látom, mily találó... "alvilág"!!! :) Ugyanis a békési gazdák így figyelmeztették a veszélyre, szeretett  képviselőjüket: "Ne menjen oda Karsai úr... Orfeusz világából jött ez az ember... Ne menjen oda! Baja lesz magának!"

De szerencsére a védőszenteknek is van védőszentjük! Mert tegnap mi történt: "Tábornokok figyelmeztettek az este..."                                                                 Így nem kell féltenünk Karsai úr egészségét! Hiszen a jó magyar tábornokok tudják dolgukat, ha a haza képviselője bajban van!  

De azért a miheztartás végett, még szúrt egy keményet országgyűlési képviselőnk! Hadd tudja meg a magyar nemzet, ki is ez a vérszomjas dinnyedíler: "Meg a Pallér(?) Pista majd elmondja, hogy hol a fogasa, amit Simonka úr vitt el tőle... igen... van ilyen, hogy elvitte a fogasát, soha nem adta vissza Újkígyóson..."

Szegény pesti ember meg elgondolkodik, hogy a vérszomjas dinnyedílerek, vajh' mit csinálhatnak a lopott fogasokkal??? :)                                                                Aztán majd valaki vidéki elmagyarázza, hogy erre a fogasra nem ajánlott kabátot akasztani... hacsak nem akar az ember megszabadulni tőle :)

Aztán még csak "visszakeveredett" Simonka az adásba... De ekkor! Karsai mindenki tudomására hozta, hogy egy magyar képviselővel ezt nem lehet megtenni!:                   "Ez most az én műsorom, bocsánat!"

Mivel Betlen János (a szerkesztő) még próbálkozott kis kommunikációval, -a telefon végén lévő Simonkával- ekkor már nem bírta tovább Karsai, és helyére tette az erőviszonyokat:  "Ha nem kapcsolják ki a telefont... én itt hagyom a műsort..."

Ennek -nagy sajnálatomra- engedett is Betlen.

Részemről a korona a következő mondattal került fel a helyére:                                  "Ez az én műsorom most... vagy elmegyek..."   

És tényleg. Meghajoltak előtte... és ez az ő műsora lett...

 

De lehet, hogy már előre gondol Karsai úr... 2010-re... És az ő fejével gondolkodva, talán jól is csinálja.

A műsor ment tovább. Az sem volt érdektelen, de amit ki akartam emelni... azt elmondtam.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otvenminuszegy.blog.hu/api/trackback/id/tr40579684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kg 2008.07.22. 21:20:21

Véletlenül én is láttam ezt a részt :)

A témához annyit, hogy annyira kevés megbízható információ van az affér érveivel kapcsolatban, hogy az egyszeri pesti ember csak hit alapján tud állást foglalni. Sok minden van itt a háttérben, amit nem raktunk helyre, meg amit jobb, ha nem tudunk, kezdve a mezőgazdaság bizonytalanságával, az EU-s támogatási rendszer furcsaságain át a "felvásárlók" rendszeréig. Valószínűleg tisztább lenne a kép, ha a mezőgazdaságból élők belátnák, hogy egyenként kiszolgáltatottak, és saját szervezeteket hoznának létre a terjesztésre, a termelés összehangolására, stb.

Karsai megjegyzésével abban a pillanatban viszont egyet tudtam érteni. A mellett, hogy mint embert, nem kedvelem.

Kezdjük azzal, hogy egy újságíró alapvető feladata, hogy előre tisztázza a riportalanyával a témát, időtartamot, és az olyan körülményeket, hogy ki lesz még ott, kit fog belevonni a beszélgetésbe. Azért azt lássuk be, ez nem egy mónikasó. Elvileg felelős embereket hívnak be a célból, hogy szakmai kompetenciájuk mértékének megfelelően szembesítsék tényekkel, történésekkel. A korrekt eljárás ez esetben az, hogy egyedüli meglepetést kérdések okozhatnak.

Nem mondom, hogy Simonka úr nem kapcsolódott a témához. De nem lett egyeztetve. Ilyen alapon egy teherautónyi dinnyét is bedönthettek volna a stúdióba, mert az is témába vágott volna.

Karsai pedig (saját állítása szerint) 250km-t utazott, hogy fél nyolc körül láthassuk a tévében. Ha előre szólnak neki, hogy Simonkával is megy majd a csevegés, lehet, hogy azt mondja, akkor inkább őt is hívják telefonon :) De tényleg, ez akkora szakmai és emberi hiba a riporter részéről, hogy az ilyet keményen helyre kellene tenni. Mármint szerintem.
süti beállítások módosítása